<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere forstår ikke hvorfor Yara faller

Flere analytikere uttrykker overraskelse over dagens Yara-fall på Oslo Børs.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 13.33
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Foto: iStockPhoto

  Yara International-aksjen er ned 4,6 prosent til 386,50 kroner i ettermiddag. Det er mer enn markedet, som er ned 2,7 prosent. Nedturen kommer i kjølvannet av fremleggelsen av bedre tall enn ventet for andre kvartal, samt etter meldingen om oppkjøpet av canadiske Saskferco.Analytikere TDN Finans har vært i kontakt med karakteriserer fallet som merkelig. De viser til generelt dårlig børsklima.- Kjøpet i Canada ser veldig bra ut. Tallene var også bedre enn ventet og fremtidsutsiktene som kom på presentasjonen var bra, så ingen av de grunnene man bruker til å vurdere selskapets verdier tilsier at kursen skal falle. Men børsklimaet er vanskelig, og det kan være grunnen til fallet, sier Per Haagensen i Fondsfinans til nyhetsbyrået. Han mener det er vanskelig å "se noen skjær i sjøen for selskapet".Analytiker Einar Kilde Evensen i DnB NOR Markets mener også at kursfallet er overraskende.- Det er nok det generelle børsklimaet som tynger aksjen. Rapporten var grei. På den negative siden var en økning i energikostnadsguidingen for fjerde kvartal, men oppkjøpet ser meget bra ut. I sum er jeg overrasket over at aksjen er ned, sier Kilde Evensen til TDN Finans.