<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsetter kampen for biodrivstoff

Den globale matkrisen har gjort det hardere å være tilhenger av biodrivstoff. Men miljøbevegelsen nekter å gi opp kampen.

    Publisert 9. juli 2008 kl. 14.25
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord

    For få måneder siden utstrålte bilister i biobiler ren samvittighet og moderne miljøengasjement. Nå anklages de for å putte maten til de fattige på tanken og krymper seg i førersetet.- Det føles så vulgært å putte mat på tanken, og mange plages kanskje av dårlig samvittighet. Men det har de liten grunn til. Vi har ikke forandret vårt standpunkt til biodrivstoff, sier Olav Andreas Opdal i miljøorganisasjonen Zero til NTB.Han mener matkrisen skyldes skjev fordeling og ikke mangel på matjord, men medgir at han er bekymret for økt motstand mot biodrivstoff. I EU gikk miljøkomiteen i parlamentet mandag inn for å redusere målet om 10 prosent biodrivstoff i 2010.- Det er uheldig, men vi tar ikke for gitt at EUs mål bli justert. Vi ønsker fortsatt ambisiøse mål for bruk av biodrivstoff, sier Opdal. (©NTB)