<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple uberørt av finanskrisen

På tross av finanskrisen melder Apple om en oppgang i salget på 6 prosent. Selskapet har heller aldri solgt flere iPod-er.

    Publisert 22. jan. 2009 kl. 05.04
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord

    Salgsinntektene var til sammen på drøye 70 milliarder kroner for det første kvartalet i finansåret 2009, som endte 27. desember.Apples overskudd for samme periode ble på 11,1 milliarder kroner, mot 10,9 milliarder i samme periode i fjor.De gode nyhetene førte til at Apple-aksjene steg med 9,5 prosent på New York-børsen onsdag.Selskapet opplyser også at det ble solgt 22,7 millioner iPod-er i løpet av kvartalet, noe som er ny rekord.Salget av mobiltelefonen iPhone var på 4,4 millioner, noe lavere enn forventet.I inneværende kvartal opplyste Apple at det forventes salgsinntekter på mellom 52,5 milliarder og 55 milliarder kroner, også det noe lavere enn analytikerne forventet.Apple er imidlertid kjent for å være mer moderate enn ekspertene på Wall Street i anslagene sine. (©NTB)