<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: - Nullvekst

Meglerhus venter nullvekst i fastlands-BNP i år

  Publisert 20. jan. 2009 kl. 12.09
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 78 ord
  Foto: Scanpix

  Nordea Markets' økonomer venter nullvekst i fastlands-BNP i år.- Det vil gi et markert fall i sysselsettingen selv om fallende gjennomsnittlig arbeidstid vil begrense nedgangen. Arbeidsledigheten vil øke raskt til tross for at veksten i arbeidstilbudet blir svakere enn demografien tilsier fordi utlendinger vil reise hjem, studenter studere lenger og flere vil søke tidligpensjon, skriver meglerhuset i en fersk rapport.Sommeren 2009 vil AKU-ledigheten nå 4 prosent og tidlig 2010 4,5 prosent, spås det.Se Nordeas økonomer diskutere rapporten her.