<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge foreslår EØS-penger til bedre arbeidsliv

Norge foreslår at det opprettes et eget fond av EØS-midlene som skal brukes til å bedre arbeidslivet i nye EU-land.

  Publisert 30. jan. 2009 kl. 15.17
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Foto: Scanpix

  Forslaget ble presentert på fredagens forhandlingsmøte om EØS-midlene i Brussel.Fondet skal fremme et anstendig arbeidsliv og samarbeid mellom myndigheter, arbeidstakere og arbeidsgivere. Partene i arbeidslivet i nye EU-land kan søke om støtte fra fondet.- Dette er i tråd med målsettinger i regjeringens vedtatte «Strategi for et anstendig arbeidsliv». Fondet vil kunne bidra til å øke trygghet og forutsigbarhet i arbeidslivet og bidra til EØS-midlenes målsetting om å redusere økonomiske og sosiale forskjeller i Europa, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en kommentar.10 milliarder EØS-midlene er Norges, Islands og Liechtensteins bidrag til sosial og økonomisk utvikling i de minst velstående EU-landene, det vil si de 15 landene som har en gjennomsnittlig brutto nasjonalinntekt (BNI) på under 90 prosent av gjennomsnittet i EU.Samlet utgjør EØS-midlene fra 2004 til 2009 omkring 1,3 milliarder euro, eller over 10 milliarder kroner.Norge bidrar med omtrent 97 prosent av midlene.