<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye svake makrotall fra USA

Nok en indeks med stygg utvikling i USA. Og denne indeksen er viktigere enn de andre nøkkeltallene som er sluppet fredag.

  Publisert 30. jan. 2009 kl. 16.00
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  Foto: Scanpix

  Den amerikanske innkjøpsindeksen Chicago PMI falt til 33,3 i januar fra tidligere reviderte 35,1 sist måned. Den var ventet å komme inn på 34,9, ifølge TDN Finans.University of Michigan Sentiment endte på 61,2. det var ned fra forrige måneds 61,9. Det var ventet en indeks på samme nivå som forrige måned. Dette er en indikator som mange følger og den er en av de såkalt ledende indikatorene.Det er like over 60,1 i desember, men vesentlig under tilsvarende fra januar i fjor, på 78,4 og langt under den sykliske toppen på 96,9 satt i januar 2007.- Nesten alle forbrukere i USA forventer nå at vi står ovefor den dypeste og lengste lavkonjunkturen etter andre verdenskrig, men få tror at økonomien vil synke inn i en depresjon lik den på 1930-tallets, sier Richard Curtin, direktør for Reuters / University of Michigan Surveys of Consumers.Mer om de University of Michigan Sentiment for januar herDette er Chicago PMI En indeks over innkjøpssjefer i Illinois, Indiana and Michigan. Indeksen publiseres den siste handelsdagen hver måned, men indeksens viktighet er lavere enn ISM-rapporten. Den blir nå brukt som et middel for å spå retningen på ISM-rapporten.Utgangspunktet til indeksen er "50", så et fall under 50 er et tegn på et tilbakefall, mens et tall for 50 betyr vekst.