<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Telenor valgte det minste av to onder

- Telenor har tatt et valg, og dette var nok det minste av to onder, sier senioranalytiker.

  Publisert 27. jan. 2009 kl. 11.36
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 169 ord
  Telenor direktør Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

  Telenor dropper en emisjon på 12 milliarder kroner og satser i stedet på kontanter og lån for å finansiere investeringen i Unitech Wireless i India.- Telenor har tatt et valg, og dette var nok det minste av to onder, sier senioranalytiker på telekom Stefan Pettersson i Nordea Markets til NTB.- Det er vanskelig å realisere kapital ved en emisjon i det markedsklimaet vi har i dag, og en emisjon var lite populært. Likevel vil et banklån på 8 milliarder kroner øke risikoen i selskapet, og er nok heller ikke optimalt, sier Pettersson.Han konkluderer med at den økte risikoen er til å leve med for Telenor, selv med den risikable situasjonen i det internasjonale kredittmarkedet tatt i betraktning.Orion Securities tolker meldingen fra Telenor som positiv på lang sikt og hever nå sitt kursmål på konsernet.- Våre estimater på resultat per aksje er ventet å bli løftet med 10-15 prosent for 2009-2010 etter meldingen. Det nye kursmålet vil ligge nærmere 60 kroner aksjen, skriver Orion i en mail til E24.no. (©NTB)