<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TV 2s Telenor-sak felt av PFU

Pressens Faglige Utvalg (PFU) felte i dag TV2 for brudd på Vær Varsom-plakaten.

    Publisert 27. jan. 2009 kl. 15.00
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord

    Pressens Faglige Utvalg (PFU) felte i dag TV2 for brudd på Vær Varsom-plakaten etter en reportasjereise i Pakistan. Telenor er ifølge en melding tilfreds med PFU-kjennelsen og håper den vil bidra til å høyne kvaliteten på den journalistiske dekningen av internasjonal virksomhet.- Bangladesh-saken var en tankevekker for Telenor. Vi mener norske medier har håndtert saken på en god måte. TV 2s reportasjereise til Pakistan medførte imidlertid at feilaktige påstander gjentatte ganger ble presentert for seerne. Viktige presseprinsipper nedfelt i Vær Varsom-plakaten ble brutt. Vi er derfor tilfreds med uttalelsen fra PFU, sier informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor.Et tårn av løfter TV-dokumentaren "Et tårn av løfter" i mai 2008 av den danske journalisten Tom Heinemann avdekket uakseptable arbeidsforhold hos Grameenphones underleverandører i Bangladesh. Telenor la i denne perioden ned store ressurser på å yte god service overfor interesserte medier og journalister. Det ble blant annet brukt mye tid på å fremskaffe korrekt og dokumenterbar informasjon fra Telenors ulike selskaper i 12 svært forskjellige land. I de fleste tilfellene lyktes Telenor med å besvare forespørsler på en hurtig og god måte, slik at journalister kunne overholde sine egne tidsfrister og at sakene var korrekte.Det er første gang Telenor klager til PFU.Les hele meldingen og mer om bakgrunnen for saken her