<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjørn Kjos vil snike i flykøen

- Er vi heldige, så kan vi fremskynde fire nye fly neste år, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 06.28
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Bjørn Kjos - Foto: Finansavisen

  Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil reforhandle med Boeing om leveranser for neste år, skriver Finansavisen. Det skjer samtidig med at konkurrentene avbestiller fly. Fra august starter leveringen av 42 fly. To skal bli levert i år, og fem til neste år.- Vi er klar over at pressede flyselskaper må utsette bestillingene, men det er ikke så enkelt å flytte på leveringsposisjonene i år. Flyene har en lang produksjonstid, og det er umulig å gjøre noen justeringer de siste tolv månedene. I tillegg må finansieringen være på plass på forhånd, sier Kjos.- Hva med flyene som blir levert fra 2010?- Det ser vi på. Er vi heldige, så kan vi fremskynde fire nye fly neste år. Da kan vi erstatte alle de ni gamle flyene som etter planen går tilbake til leasingselskapene. Alternativet er å lease dem videre, sier Kjos til avisen.