<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Christen Sveaas må møte i retten

Et skulpturkjøp til 100 millioner kroner som gikk i vasken, er grunnen til at investor Christen Sveaas skal tilbringe de neste tre ukene i retten.

    Publisert 21. apr. 2009 kl. 17.10
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord

    Christen Sveaas inngikk 16. juli 2007 en avtale om å kjøpe skulpturen"Miss Pogany" av den rumenske kunstneren Constantin Brâncusi. Selgere var brødrene Alexandru, bosatt i Norge, og Alvaro Botez, bosatt i Frankrike. Kjøpesummen lød på 13,5 millioner euro fordelt på to betalinger.En snau måned senere etter at Sveaas mener han inngikk kjøpsavtalen, i midten av august, ble imidlertid bronseskulpturen solgt til selskapet Studio Capital i Belize. Alvaro Botez hevder i sitt tilsvar til Oslo tingrett at hans bror aldri var gitt fullmakt til å selge skulpturen uten hans samtykke og at han derfor ikke kan saksøkes for å ha solgt til en annen.Sveaas har forfulgt saken siden det mislykkede kjøpet var et faktum og har gjennomført rettsprosesser både i Frankrike og USA. Med rettssaken i Oslo håper Sveaas å få stadfestet at avtalen som ble inngått 16. juli 2007 er gyldig. Subsidiert krever investoren erstatning fra de opprinnelige rumenske brødrene og deres familier dersom de ikke er i stand til å sluttføre avtalen. I alt er fem personer saksøkt.