<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BBC-kjendiser får lønnskutt

BBC kutter kraftig i lønningene til flere av sine mest kjente navn. Blant annet skal bilprogrammet Top Gears programleder Jeremy Clarkson få mindre betalt.

  Publisert 12. juni 2009 kl. 13.21
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Jeremy Clarkson - Foto Creative Commons

  Det skriver Daily Telegraph.Også sir Terry Wogan, prateshowvert og tidligere Melodi Grand Prix-kommentatorer, må belage seg på mindre lønn. Wogan og Clarkson er to av rundt 100 BBC-kjendiser som fikk beskjed om kuttene denne uken, het det på London-avisens nettsider fredag.- Etter det vi har grunn til å tro, vil alle som tjener mer enn 100.000 pund (vel en million kroner) i året få lønnen kuttet med 25 prosent, når kontraktene deres skal reforhandles. Noen av de høyest betalte stjernene risikerer reduksjoner på opp til 40 prosent, het det videre.Daily Telegraph viser til folk i kringkastingsbransjen som tror BBC-sjef Mark Thompson har en klar hensikt med å kunngjøre store lønnskutt nå. Til uken blir det nemlig avgjort om den britiske rikskringkastingen får beholde sin enerett til lisensfinansiering.Kommersielle britiske kringkastere sliter tungt etter drastiske fall i reklameinntektene. Enkelte mener at deler av lisenspengene som BBC nå bruker til å betale medarbeidere høye lønninger, i stedet burde gå til hjelp for kriserammede konkurrenter. (©NTB)