<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser paralleller mellom Langesund og Lofoten

Det er misvisende å bruke Langesund-ulykken som et skremmebilde på trusselen oljevirksomhet utgjør for Lofoten og Vesterålen, mener Ap-sekretær Raymond Johansen.

  Publisert 5. aug. 2009 kl. 15.13
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark - Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

  - Det handler ikke om det samme i det hele tatt, sier partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet til NTB.Både SV-leder Kristin Halvorsen og flere miljøorganisasjoner har benyttet oljeutslippet etter Full City-havariet utenfor Langesund i Telemark som et skremmebilde på hva Lofoten og Vesterålen kan stå overfor hvis det åpnes for oljevirksomhet her. Fra SV-hold ble det framholdt denne uka at «Lofoten kan bli verre enn Langesund», mens både Natur og Ungdom og Bellona er for anledningen på plass i Lofoten og bruker ødeleggelsene i Langesund for det de er verdt.- Det er høyst forståelig at de bruker dette, det er jo veldig effektfullt. Jeg ville sikkert også gjort det hvis jeg var i samme situasjon. Men dette handler ikke som det samme, sier Johansen.Johansen viser til at bortsett fra Bravo-utblåsningen og Statfjord A-utslippet i henholdsvis 1977 og 2007, er det ordinær transporttrafikk langs kysten og ikke oljevirksomhet som har medført de største ødeleggelsene etter havarier. (©NTB)