<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Full City skulle meldt ifra

Mannskapet på Full City meldte ikke selv ifra om at skipet begynte å drive.

  Publisert 2. aug. 2009 kl. 07.51
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark - Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

  - Det var en losbåt som observerte at Full City var i drift like etter midnatt natt til fredag, og det var trafikksentralen i Breivik som tok kontakt med skipet, opplyser Kystverkets aksjonsleder Jon Marius Ly til Dagbladet.Losoldermann Geir Eikeland sier det er vanlig prosedyre å varsle, og at alle skip skal melde ifra når slike situasjoner oppstår.- Her gikk det svært fort, og kapteinen må primært prøve å komme seg ut av situasjonen, påpeker han.Den kinesiske kapteinen på skipet sier til Kinesisk TV at ankeret løsnet fra bunnen på skipet i den kraftige stormen fredag. (©NTB)