<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke overrasket over valgkortharme

Kirkerådets leder Nils-Tore Andersen er ikke overrasket over reaksjonene som er kommet etter at mange feilaktig har blitt oppført som statskirkemedlemmer.

  Publisert 6. aug. 2009 kl. 21.16
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 19.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 206 ord
  Foto: Scanpix

  - Jeg har veldig stor sympati for dem som reagerer. Det er ikke moro å være registrert i et trossamfunn man ikke vil ha noe med å gjøre, sier Andersen til NTB. Men han synes skytset rettes feil vei.- Det er ikke Den norske kirke som har skyld i dette. Her er det staten som må ta skylden, sier Andersen, og viser til at det var staten som i 1998 bestemte at Den norske kirke selv skulle stå for medlemsregisteret.- Kirken ønsket å få penger til å overføre navn fra kirkebøkene, da ville det bli 100 prosent korrekt, men det fikk vi ikke. Så det ble overført fra folkeregisteret med alle de mangler det medførte, sier Andersen.Denne uken mottok 3,12 millioner nordmenn som står oppført i statskirkens medlemsregistre, valgkort i posten til høstens kirkevalg.- Det er viktig å understreke at en ikke er medlem av Den norske kirke selv om en er feiloppført i dette registeret. Det er kirkebøkene som er det rettslig bindende dokument, og kirkebøkene er riktige, sier Andersen.Han oppfordrer alle som er feiloppført til å sende inn melding om det, så blir de strøket fra registret.- Vi har endelig kommet til et punkt hvor vi får ryddet opp, sier lederen i Kirkerådet. (©NTB)