<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kun skatteetaten i nord tror på meklerfangst

Skatt nord føler seg sikre på at det vil være ekstra skatteinntekter å hente ved å kontrollere såkalte indre selskaper. Andre skatteregioner sitter på gjerdet.

    Publisert 2. aug. 2009 kl. 13.36
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord

    Skatt øst har kontrollert 28 såkalte indre selskaper, og har økt arbeidsinntektene for rundt 300 meklere med 3,5 milliarder kroner. Dermed får meklerne sannsynligvis en skattesmell på 1,1 milliarder kroner. Meklerne har nemlig tatt ut inntektene sine gjennom såkalte indre selskaper i form av kapitalinntekt, noe som ikke godtas av ligningsmyndighetene.- Trolig ganske utbredt De andre skatteregionene har nå begynt å sjekke om det kan være penger å hente ved gå aktuelle selskaper i sine områder nærmere etter i sømmene. Skatt nord tror de vil finne virksomheter som har gjort akkurat det samme som meklerne i østlandsområdet.- Det vil overraske oss om dette ikke er ganske utbredt også her, sier Stein B. Ringseth, avdelingsdirektør for skattekrim i Skatt nord til NTB.Skatt nord har besluttet å kartlegge alle indre selskaper i regionen, for å få et utgangspunkt når de skal plukke ut virksomheter som skal kontrolleres. Ringseth sier det kan bli en krevende jobb å finne selskapene, men at arbeidet blir lettere ved at Skatt øst har gått opp mye av løypen når det gjelder rettsanvendelse. Tre av meklerselskapene i østlandsområdet har ført sak mot Skatt øst i forskjellige rettsinstanser.