<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lanserer nytt tiltak mot sosial dumping

Finanskrisen kan ha ført til at flere bedrifter enn før dumper lønningene til de ansatte.

  Publisert 2. aug. 2009 kl. 13.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Foto: CC

  Regjeringen kommer nå med et nytt tiltak mot sosial dumping.- Vi ønsker å vise at regjeringen ikke aksepterer sosial dumping, sier statssekretær Jan-Erik Støstad (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.Mandag vedtar regjeringen ny byggherreforskrift. Vedtaket er et ledd i kampen mot sosial dumping. Hensikten med den nye forskriften er å presisere at byggherren i byggeprosjekter kan holdes ansvarlig dersom reglene ikke overholdes. I tillegg klargjør forskriften hva dette ansvaret går ut på.Etter en tid der sosial dumping har vært i tilbakegang, antyder nå foreløpige rapporter fra Arbeidstilsynet at fenomenet kan være på fremmarsj igjen.- Årsaken kan være finanskrisen, dels fordi bedrifter må kutte kostnader, dels fordi arbeidstakerne har færre jobber å kives om, sier Støstad.