<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidenes togrøver benådet

Ronnie Biggs, mannen som ga tidenes største togrøveri et ansikt, ble torsdag benådet av den britiske justisministeren.

    Publisert 6. aug. 2009 kl. 21.10
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 19.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 104 ord

    I 1963 deltok Biggs i det som siden er blitt kalt «tidenes røveri». Etter ranet av et posttog på vei fra Glasgow til London var Biggs og banden hans plutselig 2,6 millioner pund rikere. Byttet ville i dag tilsvart omtrent 300 millioner kroner.Han fikk 30 år i fengsel for plyndringen, men rømte til Brasil i 1965. I 2001 valgte han å reise hjem til Storbritannia for å overgi seg. Forrige måned fikk han avslag på benådningssøknaden fordi han ikke var tilstrekkelig angrende.Torsdag bestemte imidlertid justisminister Jack Straw at Biggs får tilbringe resten av livet i det fri. Årsaken skal være 79-åringens skrantende helse. (©NTB)