<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterlyser et jernbanesystem som virker

Igjen var det jernbanenettet - og igjen sto alt bom stille. Nå etterlyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) et system som virker.

  Publisert 30. mars 2010 kl. 15.04
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  Foto: Scanpix

  Mandag kveld sto togene i hele landet stille i tre timer på grunn av en kortslutning og brann i en datasentral ved operasjonssentralen i Trondheim.- I lys av det som skjedde mandag, er det tydeligvis et forbedringspotensial, sier avdelingsdirektør Per Brekke i DSB.Han mener det er viktig å tenke på alternative løsninger, uansett hvilken transportform det dreier seg om.- De sårbare områdene må avdekkes og reduseres, sier han og understreker at back-up-systemene er av stor viktighet.Da hovedsystemet falt ut ved operasjonssentralen i Trondheim mandag, virket ikke reserveløsningen eller det såkalte back-up-systemet.- Vi avventer en rapport som kan gi oss årsaken til det, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket.Feilen i det lukkede mobilnettet GSM-R mandag kveld gjorde at toglederne ikke fikk kontakt med togførerne, og regelverket sier da at all togtrafikk skal stanses.