<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mekling for byggfagene

Det er brudd i lønnsforhandlingene for byggfagene. Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening møtes dermed til mekling.

  Publisert 25. mars 2010 kl. 13.35
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Foto: iStockphoto

  - Vi fikk løst enkelte tekniske krav under forhandlingene, men kom ikke videre i våre økonomiske krav eller felleskravene, og så ingen annen mulighet enn å bryte forhandlingene, sier Fellesforbundets første nestleder Anders Skattkjær.Forbundet brøt torsdag forhandlingene og dermed går også dette oppgjøret til mekling. Meklingen i frontfagoppgjøret mellom Fellesforbundet og Norsk Industri startet onsdag. Byggenæringens Landsforening (BNL) har avvist kravet fra arbeidstakerne om økt minstelønn. En diskusjon om indeksreguleringen av akkordtariffene slik at tariffenes priser følger lønnsutviklingen i bransjen, er også avvist.Ifølge Fellesforbundet ville dette forslaget ha gitt lokale avtaler større betydning både i forhold til valg av lønnssystem og for lønnsutviklingen. Organisasjonen regner nå med at meklingen blir svært krevende, og viser til at kravene som er avvist betraktes som tunge og viktige.I forhandlingene om overenskomsten for byggeindustrien er det pause til over påske. Forhandlingene om andre overenskomster vil ikke bli sluttført før meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri om de fem frontfagene er avsluttet og et resultat foreligger. (©NTB)