<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bøtelagt for bjelkefall i butikk

Et entreprenørfirma og et rådgivningsfirma er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale 3,3 millioner kroner i bøter etter at en betongbjelke falt ned i en butikk på Aker Brygge i Oslo i 2006.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 17.52
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 115 ord
  Aker Brygge - Foto: Scanpix

  40 minutter etter stengetid falt en betongbjelke på 3 tonn ned i barneavdelingen hos Hennes & Mauritz på Aker Brygge. Ulykken skyldtes en feil som ble gjort under ombygging to år tidligere, melder politi.no.Dommen slår fast at både entreprenør og rådgivende ingeniør har et ansvar etter straffeloven for å hindre ulykker utover de forpliktelser de har etter kontrakt seg imellom.- Dommen er et tydelig signal om hvilke alvorlige konsekvenser feil i byggebransjen kan få. Folk skal selvsagt kunne bevege seg trygt inne i bygninger, sier politiadvokat Carl Graff Hartmann i Oslo politidistrikt.Firmaene har to uker på seg til å ta stilling til om dommen skal vedtas eller ikke. Den er følgelig ennå ikke rettskraftig. (©NTB)