<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fagforbundet tar ut 11.000 hvis brudd

Fagforbundet vil ta over drøyt 11.000 medlemmer i streik over hele landet dersom meklingen i kommuneoppgjøret ikke fører fram.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 13.50
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 99 ord
  Foto: Scanpix

  Fristen utløper ved midnatt natt til 27. mai.Fagforbundet varsler at 9.503 medlemmer fra kommuner spredt over hele er omfattet av første uttak. Oslo kommune er et eget forhandlingsområde, og her er det varslet plassfratredelse for ytterligere 1.700 medlemmer.I første omgang vil forbundet ta ut medlemmer i kommuneadministrasjonene og teknisk etat.Akademikerne tar ut rundt 300 medlemmer i Østfold og 180 i Oslo kommune som førsteuttak. Bykommunene Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss vil merke streiken fra arbeidstidens begynnelse torsdag 27. mai.I Oslo kommune vil streiken ramme plan- og byggesaker, men også virksomheten i byrådsavdelingene og bystyrets sekretariat blir sterkt redusert. (©NTB)