<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye EU-regler kan gi tømmerknekk

Så vel skogbrukere som opposisjonen reagerer på at regjeringen støtter et forslag til EU-forordning som vil føre til strenge krav til den trebaserte industrien.

    Publisert 21. mai 2010 kl. 06.38
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord

    Store administrative kostnader og svekket konkurranseevne kan bli noen av konsekvensene av EU-forordningen, skriver Nationen. Forordningen skal regulere handel med tømmer og tømmerprodukter.- Jeg reagerer sterkt på forslaget, og jeg etterlyser forslag til hvordan forordningen skal gjennomføres i Norge, sier næringspolitisk direktør Ellen Alfsen i Norges Skogeierforbund.Heller ikke Høyre er positive til forslaget.- For strenge krav til skogindustrien kan svekke konkurranseevnen i forhold til andre typer produkter, sier Høyre-politikeren Svein Flåtten.Forordningen har som formål å stoppe ulovlig import av tømmer og trebaserte produkter. Forslaget krever at næringen for hvert trebaserte produkt skal dokumentere hvor trærne er hogget, typen tre, at rettighetene til lokal- og urbefolkning er ivaretatt og at lovgivningen er overholdt.- Det er helt opplagt at det vil koste noe å dokumentere dette og at Caroline Lucas (forordningens forfatter) vil at dokumentasjonskravet til og med skal gjelde resirkulert papir, sier Ellen Alfsen.Både Høyre og Skogeierforbundet reagerer også på at regjeringen støtter forordningen uten at den er blitt behandlet i Stortinget eller vært ute på høring.