<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tysk ja til skatt på finansoverføringer

Den tyske regjeringen har bestemt seg for å si ja til forslaget om en ny, global transaksjonsskatt på finansoverføringer. Men Canada sier nei.

  Publisert 18. mai 2010 kl. 14.04
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 115 ord
  Foto: CC/Aenneken

  Spørsmålet ble reist i forbindelse med finanskrisen som begynte i 2008, og vil gjelde alle forretninger og produkter som tilbys på det internasjonale finansmarkedet.Aksjehandel, valutahandel, råstoffhandel, handel med obligasjoner og verdipapirer er blant områdene som eventuelt blir berørt.I Berlin opplyste ledere for regjeringspartiene CDU, CSU og FDP tirsdag at de var blitt enige om å støtte en slik ordning.I Canada sier imidlertid regjeringen nei og begrunner det med at canadiske banker ikke i særlig grad deltok i den lønnsomme, men spekulative finanshandelen som bidro til finanskrisen i 2008.Saken kommer opp på G20-møtet i Toronto i juni, og Canada håper dets syn blir det dominerende, opplyste Stockwell Day, leder for den canadiske riksrevisjonen, i Shanghai tirsdag.