<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Europas strengeste energikrav

Norge har strengere energikrav til bygg enn andre europeiske land, viser en rapport SINTEF Byggforsk har laget på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Publisert 21. juni 2010 kl. 16.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Foto: Scanpix

Likevel er kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) klar til å stramme inn kravene enda mer.- Byggereglene er utforma slik at bygg i seg selv trolig er mer energieffektive enn i de fleste andre land. Rapporten tyder på at måten vi stiller krav på tjener formålet og gjør det trolig mulig å få til passivhus som standard før 2020, sier Navarsete i en kommentar til SINTEFs rapport.Passivhus betyr at en bolig er bygget slik at energibehovet ligger på 25 prosent av det behovet man har i et vanlig hus. «Oppfinnelsen» stammer fra Tyskland der klimaet gjør det langt enklere å bygge passivhus enn tilfellet er i Norge. (©NTB)