<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Flere køer i flyplasskontrollene

Den varslede opptrappingen av vekterstreiken vil fra mandag også ramme sikkerhetskontrollene ved flyplassene i Bergen, Trondheim og Tromsø og forsterke problemene i Stavanger og Oslo.

Publisert 17. juni 2010 kl. 13.59
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Fly går inn for landing. Foto: Scanpix

Flytrafikken vil gå tilnærmet som normalt fra alle disse flyplassene. Men folk som skal ut på reise, må regne med ekstra lange køer for å komme gjennom sikkerhetskontrollen, varsler Avinor.Vekterstreiken har allerede ført til at det meste av rutetrafikken er innstilt ved Kjevik i Kristiansand, Ørsta/Volda, Kristiansund, Evenes, Lakselv, Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest.Når streiken blant vekterne trappes opp mandag, vil også sikkerhetskontrollærer ved Flesland i Bergen, Værnes i Trondheim og Langnes i Tromsø bli tatt ut. I tillegg vil enda flere sikkerhetskontrollører bli tatt ut i streik på Gardermoen og ved Sola i Stavanger.- Man tar sikte på å kunne avvikle rutetrafikken tilnærmet som normalt også etter det nye streikeuttaket, men det vil være redusert kapasitet i sikkerhetskontrollen. Publikum blir derfor oppfordret til å møte opp i god tid før avgang, heter det i meldingen fra Avinor.