<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan ta en uke før pengene er tilbake

Selv om streiken skulle ta slutt i helga, kan det likevel ta så mye som en uke før pengetomme banker og butikker er fulle igjen.

Publisert 18. juni 2010 kl. 11.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
Foto: Scanpix

Normalt vil arbeidet gjenopptas klokken 6 morgenen etter at en streik er avblåst. Dermed er det mest sannsynlig at pengeutkjøringene til streiketomme banker, butikker, minibanker og andre institusjoner som trenger kontanter, tidligst kan starte søndag morgen.Likevel kan det enkelte steder ta opp til en uke før kontantsituasjonen er normalisert, ifølge konserndirektør Peter Wesenberg i NOKAS Verdi.- Selv om vi kunne kjørt mer enn normalt, kommer vi ikke til å gjøre det. Vi må vi forholde oss til blant annet forsikringene våre, som har begrensninger på hvor store verdier vi kan transportere om gangen, sier han til NTB.Vakt Service, som eier NOKAS Verdi, har 70 prosent av markedet knyttet til verditransport i Norge. Loomis har de resterende 30 prosentene.Partene i vekterstreiken vil lørdag sette seg ned hos meklingsmann Kari Gjesteby for å forsøke å finne grunnlag for å avslutte streiken. Begge sider av konflikten - Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service - var svært tilbakeholdne med opplysninger om veien videre. I begge leirer ble det jobbet med forberedelser til meklingsmøtet i helga.