<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Massive Nokia-kutt etter resultatvarsel

Telekomanalytikerne har justert ned estimatene for Nokias fortjeneste per aksje med 17 prosent for 2010, og med 16 prosent for 2011 etter resultatvarselen forrige uke.

Publisert 21. juni 2010 kl. 15.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 105 ord
Foto: Nokia

Det viser en sammenstilling som SIX Estimates har gjort med syv analytikerestimater.Etter resultatvarselet skriver Handelsbanken at risikoen er stor for flere lignende beskjeder.- En mer konkurransedyktig portefølje i high end kommer til å hjelpe men endrer ikke situasjonen strukturelt, skriver Handelsbanken.UBS nedjusterte anbefalingen fra kjøp til nøytral etter varselet.- Vi tror at hovedgrunnen til resultatvarselet er økt konkurranse i high end i tillegg til Nokias svake produktportefølje i segmentet, skriver UBS.Banken tror at situasjonen kommer til å forbedres tidligst i fjerde kvartal da Nokia presenterer flere nye modeller i high end.Estimater fra Credit Suisse, Handelsbanken, Morgan Stanley, Nordea, Redeye, UBS og Ålandsbanken inngår i sammenstillingen.