<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Truer med bryllupsboikott

Verdens største nyhetsbyråer truer med å boikotte kronprinsessebryllupet i Sverige.

Publisert 19. juni 2010 kl. 09.41
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord

Verdens største nyhetsbyråer truer med å boikotte kronprinsessebryllupet i Sverige. Årsaken er strid om TV-rettighetene fra vielsen.Byråene Reuters, AP og AFP hadde i utgangspunktet gått med på at de skulle få vise 90 sekunder fra selve bryllupsseremonien. Men de nektet å godta kravet fra Sveriges Television (SVT) om at materialet bare kan brukes i 48 timer, ifølge NRK, som siterer Medievärlden.I et brev til det svenske hoffet spør byråene om det på kort varsel er mulig å skaffe dem en egen kameraplass under seremonien. De gjør det også klart at de vurderer å ikke dekke bryllupet i det hele tatt.Kundene til de tre internasjonale nyhetsbyråene har allerede fått beskjed om at de må belage seg på å dekke bryllupet selv, ifølge brevet som ble sendt fredag.SVT planlegger å sende direkte fra bryllupsfeiringen i ti timer lørdag. Den svenske kringkasteren regner med at mellom 100 og 150 millioner seere i Europa vil følge seremonien. (©NTB)