<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utsetter høringsfrist for Lofoten

Fristen for å komme med uttalelser til forvaltningsplanen for Lofoten og Vesterålen er forlenget til 15. september.

Publisert 18. juni 2010 kl. 08.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 108 ord
Erik Solheim Foto: Scanpix

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) sier til Aftenposten at han utsetter fristen fordi dette var et ønske fra mange deltakere på en konferanse om planen i Svolvær nylig.- Etter ulykken i Mexicogolfen trenger vi mer tid til å ta for oss de mange vanskelige spørsmålene som melder seg: Hvordan kunne et oljeselskap som BP gjøre så fatale feil? Hvorfor er ikke mer olje blitt samlet opp? Hadde oljeselskapene tilstrekkelige kontrollrutiner?Bellona-leder Frederic Hauge er glad for utsettelsen.- Dette gir oss litt mer tid. Det trenger vi desperat fordi det er så mye å kommentere.Regjeringen tar sikte på å legge fram en oppdatert forvaltningsplan i løpet av første kvartal neste år.