<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arbeidsløsheten faller i Tyskland

Arbeidsløsheten i Tyskland falt for 13. måned på rad i juli, opplyser tyske myndigheter torsdag.

  Publisert 29. juli 2010 kl. 05.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 96 ord
  Foto: Scanpix

  Arbeidsløsheten i Tyskland falt for 13. måned på rad i juli, opplyser tyske myndigheter torsdag.Antall arbeidsløse ble redusert med 20.000 i juli, etter en reduksjon på 21.000 i juni. Dermed synker arbeidsløsheten fra 7,7 prosent til 7,6 prosent.At køen av arbeidsløse blir gradvis kortere, ventes å bidra til økt optimisme blant de tyske forbrukerne.Hittil har subsidierte korttidskontrakter bidratt til at arbeidsgiverne ikke permitterer ansatte, men analytikerne tror det kan gå mot lavere global økonomisk vekst når stater rundt om reduserer stimuleringstiltakene.Det kan føre til en reduksjon av tysk eksport med påfølgende økning i arbeidsløsheten igjen. (©NTB)