<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Færøyene og Island fisker uansvarlig

Fiskeridepartementet skjerper tonen overfor Island og Færøyene. Bakgrunnen er det fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) kaller uansvarlig makrellfiske.

  Publisert 29. juli 2010 kl. 15.47
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 96 ord
  Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Scanpix

  Torsdag så Fiskeridepartementet det nødvendig å minne om regelverket, som sier at islandske og færøyske fiskefartøy ikke har lov til å føre makrellfangsten sin i land i norske havner. Unntaket er 2.000 tonn makrell som Færøyene etter avtale med Norge kan fiske i norsk økonomisk sone.- Det uansvarlige fisket etter makrell som Færøyene og Island har satt i gang i et forsøk på å fiske til seg kvoteandeler, er en alvorlig trussel mot makrellbestanden, og det undergraver forvaltningssamarbeidet. Jeg ser svært alvorlig på situasjonen, og jeg har også drøftet saken med fiskerikommissæren i EU, sier Berg-Hansen.