<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionavgift forsinker studentsammenslåing

Oslos to studentsamskipnader må vente enda et halvår på å slå seg sammen, i påvente av en lovendring som fritar dem for mange millioner i dokumentavgift.

  Publisert 27. juli 2010 kl. 05.45
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 110 ord
  Foto: Scanpix

  Før sommeren utsatte Kunnskapsdepartementet (KD) det endelige vedtaket på grunn av usikkerhet om hvorvidt de to studentsamskipnadene må ut med 2,5 prosent av markedsverdi på sine eiendommer i dokumentavgift.Departementet er positive til å fjerne dette kravet, men endringen av samskipnadsloven vil ta tid. Sammenslåingsprosessen har pågått i flere år og blitt utsatt flere ganger. Nå er datoen forskjøvet til medio 2011, skriver Dagens Næringsliv.Dokumentavgiften ville kostet Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) mellom 25 og 190 millioner kroner, avhengig av fusjonsløsning.Etter sammenslåingen vil samskipnaden romme rundt 67.000 studenter i Oslo og Akershus, ha nærmere én milliard kroner i omsetning og forvalte 2,7 milliarder i bokførte verdier.