<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljefondet ser på Regent Street

Oljefondet vurderer å kjøpe en andel av dronning Elizabeths eiendommer i en av verdens mest kjente handlegater.

    Publisert 26. juli 2010 kl. 11.27
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord

    Oljefondet vurderer å kjøpe en andel av eierskapet i Regent Street i London, melder Daily Telegraph.Eiendommene i gaten forvaltes av The Crown Estate, og er blant dronning Elizabeths mest verdifulle.Eiendommene skal være verdt cirka 1,6 milliarder pund, tilsvarende drøye 15 milliarder kroner. Ifølge avisen er planen er at en partner skal få en andel på 25 prosent, og investeringen vil være på rundt 400 millioner pund.Selskapet har lenge forsøkt å skaffe penger ved å endre eierskapet i Regent Street. The Crown Estate har blant annet vurdert å fisjonere ut gaten til et eget selskap, ettersom selskapet trenger penger til utvikling og nye investeringer.Årsaken til at The Crown Estate vurderer å selge en andel i Regent Street er at selskapet ikke har lov til å ta opp gjeld. Selskapet er derfor tvunget til å finne alternative metoder for å finansiere investeringer.Ifølge avisen er det ikke trolig at styret i The Crown Estate vil ta noen beslutning rundt salget før til høsten.