<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre journalister drept på jobb i 2010

57 journalister er drept på jobb i år, og det er en kraftig nedgang fra i fjor da 76 journalister ble drept, viser en oversikt fra Reporters Without Borders (RSF).

  Publisert 30. des. 2010 kl. 14.00
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  Anders Heger og Åsne Seierstad var blant de som deltok på ettårsmarkeringen av drapet på den russiske journalisten Anna Politkovskaja.

  - Færre journalister ble drept i krigssoner enn i tidligere år, sier RSFs leder Jean-François Julliard.- Mediefolk blir framfor alt drept av kriminelle, konstaterer Julliard.Mens færre journalister blir drept, øker antallet kidnappinger av mediefolk kraftig.I 2008 ble 29 journalister bortført, i fjor økte tallet til 33, og i år er 51 journalister bortført, viser oversikten fra RSF.- Journalister er blitt forhandlingskort. Kidnapperne tar gisler for å finansiere kriminelle aktiviteter, for å tvinge regjeringer til å etterkomme krav og for å sende et budskap til offentligheten, ifølge RSF.535 journalister er arrestert på jobb i år, 1.374 har opplevd angrep eller trusler, 127 måtte flykte fra hjemlandet og 504 medier opplevde sensur fra myndighetenes side, viser RSFs oversikt. (©NTB)