<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Kan føre til flere konkurser

Ikke alle jubler over bortfallet av revisjonsplikten.

  Publisert 27. des. 2010 kl. 09.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 155 ord
  Foto: Bank 2

  Regjeringen gir aksjeselskap med en omsetning under fem millioner fritak for revisjonsplikten. Selv om bedriftene nå kan spare mellom 10.000 og 15.000 på mindre revisjonsutgifter er flere redde for at bortfallet kan få langt verre konsekvenser.- Jeg er redd dette kan føre til flere konkurser, sier administrerende direktør Raimond Pettersen i Bank2. Han er imidlertid glad for at myndighetene gjør det både enklere og billigere å være småbedriftseier i Norge, men mener at man ikke må glemme at revisorer gjør en viktig jobb som "vaktbikkje".- Når denne vaktbikkja forsvinner, blir det lettere for bedriftsledere å forsømme de økonomiske forpliktelsene overfor skattemyndighetene og andre kreditorer. Det kan føre til at flere mister kontrollen, og at flere opplever å gå konkurs, sier han.- Revisjonsplikten er nok for noen en disiplinerende faktor som bidrar til å holde orden i økonomien gjennom året, fortsetter Pettersen. En likvidkonkurs kan fort bli utfallet om skatte- og avgiftskrav ikke betales i tide.