<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danmark rammet av flere streiker

Arbeidere i flere sektorer i Danmark la ned arbeidet torsdag, og det var frykt for storstreik.

  Publisert 3. feb. 2011 kl. 09.13
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  Foto: Scanpix

  Etter flere dager med rykter om at torsdag ville bli rammet av omfattende aksjoner, var søppelmenn, bussjåfører og havnearbeiderne blant arbeiderne som la ned arbeidet torsdag morgen.Det var også varslet aksjon på København-flyplassen Kastrup.Danske medier har vist til sinne blant arbeidstakerorganisasjonene over regjeringens planlagte innstramminger. Den direkte årsaken til arbeidsnedleggelsen skal være forslaget om å avskaffe førtidspensjonsordningen - såkalt etterlønn. Også en varslet halvering av dagpengeperioden har skapt reaksjoner.- Bakgrunnen er den borgerlige regjeringens og Dansk Folkepartis mange angrep på arbeidere og ubemidlede i Danmark, sier Martin Serup i havnearbeidernes forening CMP i København.- Samtidig har man gitt milliarder av kroner til de rikeste i samfunnet gjennom skattelettelser, heter det i uttalelsen fra havnearbeiderne.