<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Farouks far avlyste møter i Martine-saken

Forretningsmannen Shaher Abdulhak har på kort varsel avlyst tre møter med Kjell Magne Bondevik, som jobber for å få den drapsmistenkte Farouk Abdulhak til å melde seg.

  Publisert 7. feb. 2011 kl. 05.37
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak - Foto: Scanpix

  I ett år har Norges tidligere statsminister, gjennom en sentral myndighetsperson i Jemen, diskutert med familien Abdulhak om en løsning på drapssaken. Flere ganger har faren, den styrtrike forretningsmannen Shaher Abdulhak, avlyst avtalte møter, skriver Aftenposten.- Tre konkrete avtaler der tidspunkt og sted er bekreftet, ble kort tid i forveien avlyst, noe som etter min mening ikke er tilfeldig. Hva som er den egentlige årsaken til at han sklir unna, er vanskelig å vite helt nøyaktig, sier Bondevik.Han jobber på frivillig basis for å få milliardærsønnen til å komme frivillig til Storbritannia. Det seneste avlyste møtet var nå i januar. Forretningsmannen er under stadig hardere press fra både regjeringen og forretningspartnere i saken. Bondevik mener at moren, Rowayda Bersher, trekker i trådene og presser faren til å avlyse møtene.Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008 bringes også inn for norsk rettsvesen. I slutten av januar leverte Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet en forliksklage mot den drapsmistenkte Farouk Abdulhak. De vurderer også rettslige skritt i USA.