<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere går konkurs

For første gang på over et år stiger konkurstallene.

    Publisert 1. feb. 2011 kl. 12.42
    Oppdatert 1. feb. 2011 klokken 12.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord

    Januartallene fra Konkursregisteret er høyere enn tallene på konkurser og tvangsavviklinger i januar i fjor.Tendensen for hele fjoråret var at konkurstallene gradvis ble lavere. Men på nyåret er det registrert en økning.I januar i år ble det registrert i alt 489 konkurser og tvangsavviklinger i Norge. I januar i fjor var tallet 457. Dermed er økningen på 0,7 prosent.Underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret vet ikke hva økningen skyldes, men sier det er for tidlig på året til å trekke noen konklusjoner om hvorvidt den positive tendensen til nedgang i konkurstallene har snudd.I sammenligningen mellom januar i år og januar i fjor er det Nord-Trøndelag fylke som økte mest, med 125 prosent. Av fylkene som kan vise til synkende konkurstall, hadde Sogn og Fjordane en nedgang på 55,6 prosent. Møre og Romsdal hadde 47,7 prosent og Vest-Agder 45,5 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger i januar i år enn i januar i fjor. (©NTB)