<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går hele Lunde Gruppen konkurs?

Hele Lunde Gruppen, med en gjeld på 1,4 milliarder kroner, kan gå konkurs som følge av at Johs Lunde Marine Group gikk over ende.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 05.38
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  Foto: posuva.no

  Mandag gikk båtselskapet Johs Lunde Marine Group og 17 datterselskaper konkurs. Ifølge Finansavisen er det overhengende fare for at resten av konsernet kan gå samme vei.- Jeg tror det er sannsynlig at kan smitte over på hele konsernet, sier bostyrer i Johs Lunde Marine Group, Fredrik Bie.Bie antok mandag at gjelden i det konkursrammede selskapet er på 350-380 millioner kroner.- Gjelden til Nordea er på 240 millioner kroner, mens gjelden til Johs Lunde-gruppen er på rundt 65 millioner kroner, sa bostyreren til HegnarOnline.- (..) Det er gjennomgående mye kryssgarantier og -kausjonsansvar i hele konsernet, så når et bein faller og pengestrømmen blir strupet, kan det få en dominoeffekt. Det er sannsynlig at mye vil skje på kort tid, sier Bie.Les også: Båtkunder kan tapte 7-10 mill. i konkursenI notene til konsernregnskapet for 2009 står det:"Lunde Gruppens eneaksjonær (Johannes Lunde, red. anm.) har kausjonsansvar på 25 millioner kroner".Bostyrer mener det er for tidlig å si om Johannes Lunde privat vil gå med i dragsuget.Lunde Gruppen har en gjeld på 1,4 milliarder kroner, hvorav den langsiktige gjelden på 612 millioner og den kortsiktige er på 771 millioner.