<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kobberet over 10.000 dollar

Kobber når ny all time high, og krysser magisk grense. Oppsiden er enda større, mener analytiker.

    Publisert 3. feb. 2011 kl. 14.52
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 76 ord

    Kobber stiger torsdag til over 10.000 dollar per tonn i både New York og London. Bekymringer for tilbudssiden, samt positive nøkkeltall fra kobber-forbrukene USA og Kina drar metallet til rekordnivåer.- I løpet av året ser vi trolig ytterligere oppside, så lenge risikoappetitten holder seg sterk. Kobber har de mest overbevisende fundamentalene, sier BNP Paribas-analytiker Stephen Briggs til Reuters.- Det som skiller kobber fra andre metaller, som nikkel eller aluminium, er begrensningene på tilbudssiden, legger han til.