<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener mediene er forsiktige med islam

Fire av ti spurte i en fersk måling mener norske medier er blitt mer forsiktige i omtalen av islam etter karikaturstriden. Flere redaktører mener på sin side at dette er feil.

  Publisert 2. feb. 2011 kl. 14.25
  Oppdatert 2. feb. 2011 klokken 14.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 93 ord
  Muslimer ber i Central Jamat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Oslo - Foto: Scanpix

  I meningsmålingen som er utført av InFact for avisa DagenMagazinet, svarer 39,1 prosent at mediene er blitt mer forsiktige. 47,5 prosent av mennene og 30,1 prosent av kvinnene har denne oppfatningen.Karikaturstriden oppsto etter at den danske avisa Jyllands-Posten 30. september 2005 publiserte tolv tegninger av profeten Muhammed. DagenMagazinet hadde tegningene på trykk 10. januar 2006.Redaktørene i Stavanger Aftenblad, Dagsavisen og VG benekter imidlertid at de har skiftet linje.17 prosent av de spurte i undersøkelsen er uenig og mener mediene ikke er blitt mer forsiktige, mens 31,7 prosent sier de ikke har noen oppfatning.