<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NHO: Lite rom for lønnstillegg

Hensynet til konkurranseutsatt næringsliv og usikkerheten i internasjonal økonomi taler imot sentrale tillegg, mener NHO.

  Publisert 2. feb. 2011 kl. 15.14
  Oppdatert 2. feb. 2011 klokken 15.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  Administrerende direktør i NHO, John G. Bernander - Foto: Scanpix

  - Det er lite rom - om noe - for sentrale tillegg i årets oppgjør, sier NHO-direktør John G. Bernander til NTB.Han viser til at lokal lønnsvekst og lønnstillegget som kom i fjor og virker i år, det såkalte overhenget, alene vil gi de fleste norske lønnsmottakere økt kjøpekraft i år.- Det går noe bedre for norsk industri, men det er ikke store investeringer utenfor petroleumssektoren. Dessuten frykter vi for effekten av gjeldsbyrden i Europa og den svake veksten hos våre handelspartnere. Vi bør kort sagt vise måtehold til vi ser hvordan dette går, sier Bernander.LO-leder Roar Flåthen sier han vil følge opp målene fra hovedoppgjøret i fjor, nemlig å sikre full sysselsetting og økt kjøpekraft.- Vi skal ha et fornuftig oppgjør med en god likelønnsprofil, sier han.