<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt nedtapping av kraftmagasinene

Ved utgangen av forrige uke var fyllingsgraden i norske kraftmagasiner 36,5 prosent.

    Publisert 2. feb. 2011 kl. 15.13
    Oppdatert 2. feb. 2011 klokken 15.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord

    Fyllingsgraden gikk ned med 2,3 prosentenheter i løpet av uke fire, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Det er en høyere nedtapping enn i uke tre, da vanninnholdet i magasinene falt med 1,8 prosentenheter.Fyllingsgraden i magasinene er den laveste som er registrert i perioden 1990 til 2007. Normalt skulle det vært en fyllingsgrad på 62,6 prosent på denne tiden av året.Årsaken til den økte nedgangen i magasinene fra uke tre til uke fire, er større kraftproduksjon i Norge på grunn av kaldere vær og mindre import.NVE-direktør Agnar Aas sier at Sør-Norge og Midt-Norge fortsatt har en stram kraftsituasjon og høye kraftpriser. Kraftprodusentene er tilbakeholdne med å tappe vann ut av magasinene fordi det er lenge igjen av vinteren.