<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stadig flere unge arbeidsløse i Italia

Stadig flere unge italienere er uten arbeid, selv om den samlede ledigheten holder seg stabil. Rundt 2,15 millioner mennesker er nå uten vanlig sysselsetting, viste tall fra Italias statistiske sentralbyrå tirsdag.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 14.53
  Oppdatert 1. feb. 2011 klokken 14.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Silvio Berlusconi - Foto: Scanpix

  Den samlede ledigheten lå i desember uendret på 8,6 prosent av arbeidsstyrken, gikk det fram av tallene som byrået Istat la fram. For aldersgruppen 15 til 24 år steg den imidlertid til 29 prosent, det høyeste tallet på sju år.Sentralbanken Banca d'Italia advarte nylig om fare for at svak økonomisk vekst kan føre til en betydelig økning i arbeidsløsheten i 2011.- Veksten på anslagsvis 1 prosent dette året vil ikke gi noen betydelig styrking av sysselsettingen, ble det sagt.For to uker siden påpekte Istat at hver femte unge italiener i dag verken har arbeid eller tilbud om utdanning.- Langvarig fravær fra arbeidsmarkedet eller utdanningssystemet gjør det vanskeligere for ungdommene å få seg jobb, ble det framholdt.På papiret har Italia lavere ledighet enn andre EU-land som bruker fellesvalutaen euro. Men dette skyldes en særordning, der forretningsselskaper kan stanse driften i flere måneder om gangen og la de ansatte gå på redusert lønn i stedet for å si dem opp.