<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter vekst på 8,6 prosent i India

Indias økonomi ventes å vokse med 8,6 prosent i løpet av budsjettåret 2010-11, opplyser landets regjering. Dette blir i så fall den raskeste veksten på tre år, og den kommer til tross for en rekke renteøkninger.

  Publisert 7. feb. 2011 kl. 10.22
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  Foto: Øyvind Hagen / Statoil

  Anslaget for utviklingen i året som utløper 31. mars, bygger på et veksttempo på over 8,0 prosent i nøkkelsektorer som fabrikkindustrien, finanssektoren og eiendomsmarkedet. Den gjenspeiler også raskt økende produksjon i jordbruket.India hadde en gjennomsnittlig økonomisk vekst på 9,5 prosent i årene fra 2006 til 2008. I 2008-2009 sank veksten til 6,7 prosent som følge av finanskrisen og de globale økonomiske nedgangstidene, sier analytikere.Men i fjor gikk det oppover igjen, med en vekst på 8,0 prosent. Regjeringen i New Delhi står nå under økende press for å få bukt med inflasjonen, og spesielt de raskt voksende prisene på matvarer.Den indiske sentralbanken har allerede satt opp renten sju ganger på mindre enn ett år, og ventes å kunngjøre en ny økning i februar. Enkelte analytikere frykter at de stadige renteøkningene kan føre til at den økonomiske veksten dabber av.