<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

8.000 kunder kan miste strømmen

Strømleverandørene har i vinterkulden valgt å avvente situasjonen. Men nå som været blir mildere, risikerer 8.000 strømkunder å miste strømmen fordi de ikke har betalt regningene.

Publisert 28. mars 2011 kl. 05.58
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord

- Bransjen prioriterer hensyn til liv og helse, og vi stenger ikke lenger av strømmen hos noen når det er kaldt. Det har den direkte konsekvens at antallet som risikerer stenging, hoper seg opp når våren kommer, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i bransjeorganisasjonen Energi Norge til Aftenposten.Hans organisasjon har mottatt oversikt over kunder som risikerer stenging hos åtte av landets største nettselskaper.- Det er ikke bra verken for selskapene eller for kundene at man må stenge av strømmen. Derfor ønsker vi veldig gjerne å komme i kontakt med dem som står i fare for dette. Vi nærmer oss raskt, men det er ennå tid til å betale for seg, sier Ulseth.Strømregningene hoper seg opp hos mange fordi strømprisene er høye og temperaturene lave i flere måneder. Over 40.000 kunder har måttet be om betalingsutsettelse hos sine strømleverandører i vinter.De 8.000 som nå risikerer å miste strømmen, utgjør cirka 0,5 prosent av alle landets strømkunder.