<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ålesund-selskap solgt for 900 millioner kroner

Sunnmørsselskapet Ship Equip er solgt til Inmarsat Plc. Tobakks-arving Johan H. Andresen jr. er en av de tidligere storeierne som nå kvitter seg med aksjer.

Publisert 15:26 31. mars 2011
Oppdatert 15:36 31. mars 2011
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
Tobakksarving Johan H. Andresen jr. - Foto: Scanpix

Ålesund-selskapet Ship Equip, som er global maritim markedsleder innen stelittkommunikasjon, er solgt til Inmarsat for 900 millioner kroner, opplyses det i en melding.Selskapet har hovedkontor i Ålesund, i tillegg til kontorer i Athen, Köln, Dubai, Houston, Oslo, Reykjavik, Rotterdam, Shanghai og Sinapore.- Denne transaksjonen vil bedre Ship Equips posisjon som en av de største leverandørene av VSAT maritime kommunikasjonstjenester, og utgjør en spennende mulighet for kundene å få tilgang til langsiktige tjenester, sier konsernsjef i Ship Equip, Ivar Nesset, i en kommentar.Før salget har tobakks-arving Johan H. Andresens Ferd vært en av eierne med en andel på 18,4 prosent. Ledelsen og gründerne i selskapet har eid knappe 50 prosent, mens norskamerikaneren Reidar Tryggestad har eid på drøye 20 prosent av aksjene.Ship Equip omsatte i fjor for drøye 300 millioner kroner.