<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikanerne urolige over Libya-operasjon

Nesten halvparten av amerikanerne er imot militæroperasjonen i Libya, viser en ny meningsmåling.

Publisert 30. mars 2011 kl. 13.39
Oppdatert 30. mars 2011 klokken 13.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix

Men målingen til Quinnipiac-universitetet viser også at de fleste har tillit til at oppdraget med å beskytte sivile mot Muammar Gaddafis styrker skal lykkes.Målingen viser også at oppslutningen om president Barack Obama er på sitt laveste nivå noensinne.Bare 42 prosent mener han gjør en god jobb, mot 46 prosent for få uker siden, og 50 prosent mener han ikke fortjener å gjenvelges.Tallene viser at 47 prosent er imot Libya-operasjonen, mens 41 prosent støtter den. Men 62 prosent stoler i større eller mindre grad på at operasjonen til slutt blir vellykket.Likevel, med erfaringene fra Irak og Afghanistan friskt i minne, er 74 prosent redd for at USA skal bli sittende fast i enda en utenlandsk militærkonflikt.Velgerne er delt på midten - 46 mot 45 prosent - om hvorvidt det er verdt amerikanske soldaters liv å beskytte libyske sivil. Men 61 prosent er klare på at amerikanske soldater ikke skal risikere livet for å fjerne Gaddafi.