<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

A-pressen unngår krysseierskap

Edda Media har valgt å legge ned gratisavisa Eiker Avis og havner dermed under opplagsgrensen for krysseierskap.

  Publisert 16. des. 2011 kl. 17.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Foto: Scanpix

  Det har vært et av de store hindrene for A-pressens hjemkjøp av Edda Media. Medieeierskapsloven fastslår at medieforetak som kontrollerer 10 prosent eller mer i ett av mediemarkedene, ikke kan kjøpe seg inn i foretak som også kontrollerer mer enn 10 prosent. Den andre bøygen har vært den regionale eierskapsbegrensningen.Det samlede opplaget til Edda-avisene utgjorde 10,14 prosent av det godkjente, totale dagspresseopplaget i Norge i 2010. A-pressen kontrollerte 17,51 prosent.Torsdag vedtok styret for Edda Media Buskerud å avvikle Eiker Avis. I sin beregning av dagspresseopplaget i Norge regner Medietilsynet bare med en tredel av opplaget til gratisaviser. Eiker Avis er oppført med 4.667 eksemplarer i 2010.Trekker man dette fra Edda Medias samlede 2010-opplag, havner konsernet på en andel på 9,96 prosent av det nasjonale opplaget.Konserndirektør Stig Finslo i Edda Media sier det er helt tilfeldig at Eiker Avis blir lagt ned nå. (©NTB)