<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette er en veldig viktig kontrakt for oss

Kongsberg Automotive sikrer seg kontrakt på over 300 millioner kroner.

  Publisert 16. des. 2011 kl. 13.52
  Oppdatert 16. des. 2011 klokken 13.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  Kongsberg Automotive. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX.

  Kongsberg Automotives (KA) forretningsområde Actuation & Chassis er blitt tildelt en kontrakt for leveranse av en ny type oppheng av førerhuset på lastebiler.Systemet består av et stabilisatorstag kombinert med to kollisjonsbraketter, alt basert på ny sikkerhetsteknologi utviklet ved KAs FoU-sentre i Sverige og Norge, i tett samarbeid med flere ledende forskningsinstitusjoner i Norge. Systemet er kritisk for å redusere belastningen på førerhuset i tilfelle lastebilen skulle kjøre på et annet stort kjøretøy bakfra. Systemet er et eksempel på nye sikkerhetsprodukter i KAs portefølje.Kontrakten er på totalt 40 millioner euro, noe som tilsvarer 311 millioner kroner. Kontrakten gjelder for det europeiske markedet og estimert kontraktstid er fem år med produksjonsstart i 2013. Produksjon vil finne sted ved KAs fabrikker i Mullsjø, Sverige og Rollag, Norge. Om lag 50 prosent av kontraktsverdien vil komme fra et helt nytt produktkonsept - kollisjonsbrakettsystemet - noe som vitner om et spennende vekstpotensial.- Dette er en veldig viktig kontrakt for oss, siden lovkravene for sikkerhets- og pålitelighetsfunksjoner blir stadig strengere. Vi er svært fornøyde med det tette samarbeidet med universitets- og forskningsinstitusjonene i Trondheim, på Raufoss og på Kongsberg - støttet av Forskningsrådet - og at dette samarbeidet materialiserer seg i viktige kontrakter" sier Håkon Amundsen, Vice President salg og markedsføring for nyttekjøretøy i KA.